top of page

Filosofisk kur for depresjon


Det kan gjøre godt når populære idrettsfolk og verdenskjente ikoner forteller om motgang og problemer.

Tim Ferriss har solgt millioner av sine selvhjelpsbøker om hvordan man kan optimalisere sin egen kropp, psyke, inntekt og produktivitet. Et problem med disse bøkene er at man kan få inntrykket av at livet består av enkle årsakssammenhenger: så lenge man gjør X, så vil Y følge. "Stå opp kl. 05.00 hver morgen og gjør 100 push-ups, så vil du oppnå selvdisiplin, god helse og tiltrekke deg en kjæreste". Slik er det ikke. Derfor er det lettende at han også forteller om sine 50 + episoder med depresjon, og hvordan den filosofiske retningen stoisisme hjelper han når han blir deprimert igjen.

https://www.ted.com/talks/tim_ferriss_why_you_should_define_your_fears_instead_of_your_goals#t-21855

Utvalgte innlegg
Nylige innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
bottom of page