top of page

Lider du av Nomofobia eller FoMO?


FOMO

En av de viktigste grunnene til at vi ikke klarer å legge fra oss sosiale medier når vi studerer er frykt for å gå klipp av noe, eller Fear of Missing Out (FoMO). Denne frykten kan bli så sterk at den kan minne om en fobi (tenk på edderkoppfobi eller høydeskrekk). Vi får rett og slett en fryktreaksjon når vi ikke kan gå inn på nett.

I tillegg til underholdningsrusen som skjermen gir deg, kjenner du kanskje også på en frykt for å gå glipp av noe hvis du legger bort telefonen. For de fleste er det ubehagelig å ikke vite hva som skjer på sosiale medier. Kanskje du går glipp av noe? Dette er blitt så vanlig, at det til og med har fått et navn: FoMO, eller Fear of Missing Out. For mange vil dette føre til en ubehagelig reaksjon når vi separeres fra sosiale medier: blodtrykket øker, hjertet slår fortere, det snører seg kanskje i brystet - du får en fryktreaksjon. Denne reaksjonen er ganske lik den vi har ved fobier. Det er rett og slett en fobisk fryktreaksjon på at vi ikke har tilgang på telefonen. Dette har også et navn: Nomofobia (No mobile fobia).

Hvis nomofobia eller fomo hindrer deg i å oppnå de resultatene du ønsker deg, kan vi nå tilby deg våre strategier for å spare tid, redusere stress og oppnå resultatene du ønsker deg gratis.

Utvalgte innlegg
Nylige innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
bottom of page