top of page

Jeg har blitt avhengig av sovemedisiner


La oss snakke litt om sovemedisiner. For det første; når du ikke får sove, er det 100% naturlig og forståelig at du gjør alt du kan for å sove. Dette innebærer også å bruke sovemedisiner.

Problemet med sovemedisiner er at effekten går over etter noen få uker, og du kan oppleve en psykologisk avhengighet til dem. Når du går av sovemedisinene, vil du typisk merke at du sover enda dårligere igjen i en periode. Mange går da tilbake til sovemedisinene. Det siste med sovemedisiner, er at de gir en dårligere søvn enn naturlig søvn gir. Du kjenner deg rett og slett mindre uthvilt. Så det er en god idé å finne måter å avslutte bruk av sovemedisiner, men da fortjener du også å få sove!

Mange oppdager at det å slutte på sovemedisiner går overraskende greit, særlig hvis man holder ut 1–3 uker med dårligere søvn. Sørg for at du ikke sover ut lenge på dagtid, stå opp hvis du ikke får sove, og bruk denne dårlige søvnen til å samle opp ett større og større søvnbehov, inntil du til slutt kollapser i søvn. Da begynner hjernen å få tillit til at du kan sove uten sovemedisiner.

Hvis søvnplagene kommer tilbake, eller ikke går over med dette, så vil jeg anbefale å følge vår intensive søvnbehandling, der vi har arbeidet med flere hundre pasienter som har brukt sovemedisiner over alt fra noen måneder til flere år. Mer informasjon om Søvnbehandling

Utvalgte innlegg
Nylige innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
bottom of page