top of page

Lær av dine forfedre – sov bedre


Mann med retropysjamas i senga.

Hvis du ønsker å sove bedre, så lev som om det var 1950-tallet fra klokken 20 hver kveld. De fleste som kommer til oss for hjelp med søvn bruker kvelden og natten til TV, mobil eller datamaskin. Det er som å klippe hull i fallskjermen før du skal hoppe ut av flyet!

For det første assosierer hjernen din datamaskin og ofte mobiltelefon med jobb. Og hjernen bruker lang tid på å gå ut av arbeidsmodus. Har du først kommet inn i arbeidsmodus, vil du merke hvordan hjernen elsker å gruble over hendelser fra jobben, selvangivelsen, økonomien din og andre problemer. Hjernen går inn i arbeidsmodus. Og det forstyrrer søvnen.

For det andre blir hjernen din stimulert av lyset fra skjermen til mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner. Dette spesielle lyset når netthinnen og bidrar til at melatoninproduksjonen i hjernen blir stimulert. Melatonin bidrar til å regulere søvn og døgnrytme, og hjernen begynner da å våkne opp.

For det tredje ønsker du å signalisere til hjernen at ”ingenting skjer, alt er rolig, på tide å slappe av” når natten kommer. Å se på en spennende film, lese en mail fra jobben osv signaliserer det komplett motsatte!

Så etter klokken 20 kan du lære av dine forfedre. Skru av TV, mobil og datamaskin, og la hjernen gå inn i søvnmodus.

Sov godt!

Utvalgte innlegg
Nylige innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
bottom of page