top of page

7 minutters studieøkt gjør deg til en unik student


7-minutters studieøkt

Klarer du å konsentrere deg om én ting i 7 minutter uten å sjekke facebook, instagram, telefonen din eller e-post? Da er du unik.

En typisk ansatt i en IT-bedrift klarer å holde fokus 3 minutter av gangen. Dette gjelder også ledere. Studenter (inkludert medisinstudenter) holder fokus i ca. 5-6 minutter av gangen. Det skal altså ikke mer til enn 7 minutter med fullt fokus før du kan si at du er bedre enn de fleste på å konsentrere deg om studiene. Og hvis du vil skille deg skikkelig ut, prøv dette: 15 minutter fokus (lese, skrive) og 5 minutter distraksjon (facebook, telefon). Du er da dobbelt så god som gjennomsnittet. Bruk stoppeklokke (slik du kanskje allerede gjør på treningssenteret). Med slike økter reduserer du ikke bare studiestress og frustrasjon, men også tid på lesesalen. På tide å nyte studietida!

Ref.

https://pdfs.semanticscholar.org/a449/623136ff47e87ec67a1a6f2980ef108c328d.pdf

Utvalgte innlegg
Nylige innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
bottom of page