January 23, 2018

Please reload

Nylige innlegg
Utvalgte innlegg

Et enkelt grep for å redusere stress

October 24, 2017

 

 

Dette enkle grepet for å redusere stress kan du gjøre i dag – uten å gå på mindfulness-kurs eller tegne SATS-medlemskap.

 

Mange ønsker seg verktøy for å redusere stress. Det finnes mange gode metoder: meditasjon, biofeedback og noen former for fysisk trening. Utfordringen er å finne tid. Opplever du mye stress, er du sannsynligvis travel og under press. Det er få muligheter til å innføre enda en ting du skal rekke.

 

Men du kan redusere stress allerede i dag, nå med en gang, uten å tegne SATS abonnement eller gå på mindfulness-kurs. Hvordan? Stopp å sjekke e-posten din hvert femte minutt. Hvis du er som folk flest er e-postleseren din åpen eller lett tilgjengelig på telefonen 18 timer i døgnet. Den konstante sjekkingen holder deg i psykologisk og fysiologisk beredskap. Den distraherer deg også fra det viktige arbeidet du gjør og menneskene rundt deg. Hvis du reduserer e-postsjekkingen til 3 ganger om dagen, vil du redusere stress betydelig. Dette vil i sin tur gjøre deg mer tilstede i det du gjør: De rundt deg vil merke det. Du vil gjøre en bedre jobb og bli hyggeligere å være sammen med.

 

Det er umulig å gjøre jobben min hvis jeg ikke er på mail! hører jeg deg si. Jeg sier: bullshit, jeg tror ikke frekvensen av e-postsending er det avgjørende i de fleste yrker. Jeg tror de rundt deg vil merke en kvalitetsforskjell når du jobber uforstyrret med de viktige og riktige tingene. Men vi trenger ikke å krangle om dette. Prøv 5 dager med 3 faste tidspunkt for e-post sjekking, og send meg en mail (!) om hvordan det gikk. Ble du roligere og mer tilstede? Fikk du mer gjort? Hva var reaksjonene fra de rundt deg?

 

Les mer om forskningen som viser positive effekter av å redusere e-post her:

https://pdfs.semanticscholar.org

http://www.sciencedirect.com

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg oss
Please reload

Arkiv

Et enkelt grep for å redusere stress

24 Oct 2017

1/1
Please reload

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

© 2017 Everymind

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon